Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane mięsem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 150 dag
mielone wieprzowe 45 dag
przyprawa do mielonego prymat 1 łyżka
Przyprawa stropolska Prymat 1 łyżka
pieczarki 30 dag
cebula biała 2 szt.
margaryna 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Zalewa:
olej roślinny 5 łyżek
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
papryka czerwona
oregano 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane mięsem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki ścieramy na cienkich oczkach a cebule kroimy w kostkę. Obsmażamy na margarynie do zarumienienia. Lekko solimy.
Krok 1 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
2
Mięso mielone przyprawiamy przyprawami do mielonego i staropolska lekko też dodajemy pieprzu.
Krok 2 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
3
Dodajemy do mielonego pieczarki z cebulką, 2 jajka, oregano i majeranek i 1 szklankę bułki tartej.
Krok 3 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
4
Mieszamy nadzienie.
Krok 4 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
5
W udkach robimy dziurę do nadziania.
Krok 5 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
6
Nadziewamy udka.
Krok 6 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
7
Zalewa: Olej plus przyprawy sól czosnkowa i marynata do mięs klasyczna.
Krok 7 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
8
Obtaczamy udka w zalewie a następnie posypujemy lekko papryką. Wstawiamy do piekarnika na 45 minut w 180C.
Krok 8 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
9
Upieczone udka:)
Krok 9 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto
10
Udka nadają się do obiadu.
Krok 10 - Udka nadziewane mięsem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.02.2016 10:58
pysznie wyglądają
ppaulina 09.06.2014 21:04
pyszne mięsko
Barbara777 21.01.2014 19:21
ale nadziane-pycha
Michał2 21.01.2014 19:10
Udka duże i pyszne;)
Christopher 21.01.2014 18:54
I w ten sposób mamy udka XXXL .
Pani Domu 21.01.2014 17:45
bardzo apetyczne udka
idealme 21.01.2014 17:30
aż ślinka cieknie!
AnielskaSlodycz 21.01.2014 17:06
świetna propozycja na obiad :)
Agata3 21.01.2014 16:36
bardzo dobre:) moje smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak