Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na pieczarkowo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt część krótka
pieczarki ok12 szt duzych
cebula 1 szt
rosół ok2 szkl
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na pieczarkowo

Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą. Podsmażyć krótko na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do rondla. Podlać ok połową rosołu albo bulionu i postawić do duszenia.
Pieczarki pokroić i dodać do mięsa. Dodać też drobno pokrojoną cebulę i resztę rosołu. Dusić wszystko do miękkości.
Sos można zagęścić odrobiną mąki.
Na zdjęciu jest zdjęta z udka skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak