Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na cebuli w skorupce z ajvarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 duże
cebula
majonez 2 łyżeczki
pasta ajvar łagodny 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
ser żółty 10 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na cebuli w skorupce z ajvarem

Cebulę kroimy w piórka, rozkładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Koncentrat, ajvar i majonez mieszamy razem w miseczce, dodajemy ser żółty i tymianek, mieszamy. Udka obieramy ze skóry, układamy na cebuli, posypujemy każdy kucharkiem. Na każdy nakładamy po łyżce przygotowanego sosu, rozsmarowujemy go, posypujemy pieprzem. Całość zapiekamy po przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 st. C ( z termoobiegiem) przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak