Udka kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4-6
  • olej

    1/3 szklanki
  • sos sojowy

    1/2 szklanki
  • sok ananasowy

    4 łyżki
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • Glazura:

    1/2 szklanki
  • dżem ananasowy

    1/2 szklanki
  • marynata

    1/2 szklanki
  • sok ananasowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw przygotować marynatę. Następnie zalać nią umyte i osuszone udka. Ostawić do lodówki na ok. 3-4 godzin. W miseczce po marynacie zmiksować składniki glazury. Zamarynowane udka posmarować glazurą. Piec w piekarniku lub na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.01.2014 15:21
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat