Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka i podudzia pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 4 szt
podudzia 4 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól
pieprz
olej 2 łyżki
worek do pieczenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka i podudzia pieczone

Kroki postępowania

1
Udka i podudzia myjemy i wrzucamy do miski.
Krok 1 - Udka i podudzia pieczone foto
2
Przyprawiamy przyprawą do kurczaka po staropolsku, przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, majerankie, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2 - Udka i podudzia pieczone foto
3
Przekładamy udka i podudzia do worka. Na wierzch kładziemy czosnek pokrojony w plastry, liśc laurowy i polewamy olejem.
Krok 3 - Udka i podudzia pieczone foto
4
Worek kładziemy na blaszkę i zamykamy szczelnie spinką do zamykania.
Krok 4 - Udka i podudzia pieczone foto
5
Pieczemy około godziny w temp. 170'
Krok 5 - Udka i podudzia pieczone foto
6
Udka podajemy do obiadu. Propozycja podania.
Krok 6 - Udka i podudzia pieczone foto
7
Propozycja podania.
Krok 7 - Udka i podudzia pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 27.11.2013 18:55
mniam pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak