Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
pieczarki 100 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
ser żółty 2 plastry
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowne

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i drobno posiekać , zeszklić na oleju. Gdy cebula będzie się smażyć obrać i drobno pokroić pieczarki , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć aż woda odparuje.
Krok 1 - Udka faszerowne foto
2
Paprykę umyć pokroić w paseczki i dodać do pieczarek smażyć aż papryka zmięknie i doprawić do smaku.
Krok 2 - Udka faszerowne foto
3
Z udek usunąć kość tak aby powstał duży filet. Z obu stron natrzeć przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Na każdy filet od strony mięsa położyć plaster sera i porcję farszu.
Krok 3 - Udka faszerowne foto
4
Udka zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem , przykryć np folią aluminiową i piec ok 1h w temp 180 stopni
Krok 4 - Udka faszerowne foto
5
Jakieś 20-15 minut przed końcem pieczenia można odkryć roladki aby się przypiekły.
Krok 5 - Udka faszerowne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.11.2014 16:44
pyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak