Udka faszerowane rodzynkami i cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/2
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

  • cukier

  • rodzynki

    1 garść
  • cebule

    2
  • cynamon

    1 łyżka
  • olej

  • tandoori masala

  • kuskus

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
Udka myjemy i filetujemy. Nacieramy przyprawą tandori masala, solą, pieprzem i olejem.
Krok 2 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy posiekaną cebulę. Dodajemy odrobinę soli i nieco więcej cukru do smaku. Dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę kurkumy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Udka nadziewamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
Dodajemy również pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię- 1/2 całości.pieczemy w piekarniku w termoobiegu 160 stopni około40 minut
Krok 4 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
Przyrządzamy kuskus dodając do niego sól, kurkumę oraz pozostałe warzywa zrumienione na patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat