Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane rodzynkami i cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1/2
natka pietruszki
sól i pieprz
cukier
rodzynki 1 garść
cebule 2
cynamon 1 łyżka
olej
tandoori masala
kuskus 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane rodzynkami i cebulką

Kroki postępowania

1
Udka myjemy i filetujemy. Nacieramy przyprawą tandori masala, solą, pieprzem i olejem.
Krok 1 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy posiekaną cebulę. Dodajemy odrobinę soli i nieco więcej cukru do smaku. Dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę kurkumy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Udka nadziewamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
3
Dodajemy również pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię- 1/2 całości.pieczemy w piekarniku w termoobiegu 160 stopni około40 minut
Krok 3 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto
4
Przyrządzamy kuskus dodając do niego sól, kurkumę oraz pozostałe warzywa zrumienione na patelni.
Krok 4 - Udka faszerowane rodzynkami i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak