Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane fasolą szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
fasola szparagowa 20 dag
śmietana 30% 1/2 szkl
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane fasolą szparagową

Kroki postępowania

1
Udka umyć. Ostrym noże odkroić mięso przy kości. Zdjąć skórę.
Krok 1 - Udka faszerowane fasolą szparagową foto
2
Cienkim, długim nożem odkroić mięso od kości.
Krok 2 - Udka faszerowane fasolą szparagową foto
3
Pozbawione kości udka przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, odstawić do lodówki. Fasolę pokroić na małe części zalać śmietaną z mąką i zagotować. Dodać przeciśnięty czosnek i przyprawić. Udka nadziewać przestygnięta fasolą w sosie.
Krok 3 - Udka faszerowane fasolą szparagową foto
4
Udka włożyć do worka do pieczenia i piec w 180 stopniach ok 50 minut.
Krok 4 - Udka faszerowane fasolą szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2013 14:29
bardzo ciekawa propozycja
pacpaw 29.01.2013 20:27
interesujące ze względu na ładnie ukazany sposób wycinania mięsa z udek
sylwia / sytofala 10.09.2012 20:11
zaintrygowały mnie
tessinka 10.09.2012 18:28
pomysłowe :)
Pietruszka 10.09.2012 10:47
Ślinka mi leci na takie udko. Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak