Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone z grzybami w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z kurczaka 4 szt
cebula 2 szt mniejsze
czosnek 1-2 ząbki
grzyby suszone ok7 kapeluszy
marchew 1 szt
sól
pieprz
mąka
olej
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone z grzybami w sosie

Mięso oczyścić, opłukać, przekroić na dwie części. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.

Na rozgrzanym oleju mięso obsmażyć i przełożyć do rondla. Podlać bulionem albo wodą i dusić.
Grzyby sparzyć i opłukać, dodać do mięsa(można pokroić). Dodać też pokrojoną i zrumienioną cebulę i startą na tarce albo drobno pokrojoną marchew.
Na patelni rumienimy też drobno pokrojony czosnek i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mieszając by nie przywarło do spodu rondla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.03.2017 07:09
Smaczne danie.
katarzynka455 01.03.2017 19:38
Wszystkim bardzo dziękuję:)
Ewelina1991 01.03.2017 19:15
dobre mięsko
Bożena Matuszczyk 01.03.2017 17:49
Smakowity obiadek.;)
Ola1young 01.03.2017 17:15
smaczne danie :)
Edith85 01.03.2017 15:22
Pyszny obiadek
adelajda 01.03.2017 12:16
smaczny obiadek
Justi2401 01.03.2017 12:08
Przepyszne danie na obiad.
agaK. 01.03.2017 11:52
Pyszne to jest.
MarysiaB 01.03.2017 11:19
pyszne danie
bietka 01.03.2017 11:17
smaczne mięsko :)
cookingangelika 01.03.2017 11:16
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak