Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka drobiowe z czereśniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
czereśnie 30 dkg
wino białe wytrawne 100 ml
masło 3 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka drobiowe z czereśniami

Kroki postępowania

1
Czosnek pokroić na drobno, zeszklić na maśle.
Krok 1 - Udka drobiowe z czereśniami foto
2
Udka oczyścić, opłukać , podzielić na porcje , opruszyć solą. obsmażyć na maśle z czosnkiem z obu stron .Udka obsmażyć na maśle z czosnkiem z obu stron.
Krok 2 - Udka drobiowe z czereśniami foto
3
Przełożyć do brytfanki. Mięso obłożyć czereśniami, posypać curry, imbirem. Musztardę wymieszać z winem, polać mięso. Brytfankę przykryć, zapiekać około 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Udka drobiowe z czereśniami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.06.2016 11:02
smaczne połączenie
Urszula Świeca 13.06.2016 20:55
Dzięki za miłe komentarze.)
Babeczka35 13.06.2016 16:26
Ciekawy przepis.
gosia56 13.06.2016 10:22
na pewno pyszne;)
Renata9 12.06.2016 21:46
Pomysłowe jedzonko
mirosława4 12.06.2016 20:28
ciekawe połączenie
KORAL 12.06.2016 20:26
Takich jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak