Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty

Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kapusta czerwona z jabłkiem

    500 g
  • rosół z kury Kucharek

    1 l
  • kminek mielony

    1 szczypta
  • imbir mielony

    1 szczypta
  • jabłka

    kilka szt.
  • śmietana 18 proc

  • masło

    40 g
  • półgęsek wędzony

  • bagietka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Kapustę ze słoika przekładamy w całości (razem z zalewą) do garnka, chwilę podgrzewamy.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Zalewamy rosołem z kury.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Doprawiamy imbirem i kminkiem. Całość powinna gotować się pod przykryciem minimum 20 minut.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Półgęsek kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Jabłka tniemy w ósemki, pozbywając się gniazd nasiennych, a następnie dokładamy je do półgęska. Doprawiamy kminkiem i imbirem.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Do gotującej zupy dolewamy śmietanę uważając aby się nie zważyła. Gotujemy ją przez ok. 2 minuty, a następnie całość blendujemy.
Krok 7 - Przepis dnia IV, odc.11: Krem z kapusty  foto
Na talerzu układamy jabłka z półgęskiem, zalewamy zupą i podajemy z pieczoną bagietką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat