Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ucieraniec ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkalnki
masło 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
śliwki węgierki

Przepis i sposób przygotowania na: ucieraniec ze śliwkami

Składniki suche - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać / odłożyć na chwilę na bok.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka i szczyptę soli, nadal ucierać.
Wbijać do jednym jajku cały czas ucierając, pomału dodawać składniki suche, tylko do połączenia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na nią ciasto a na wierzchu poukładać śliwki.
Sliwki układamy środkiem do góry.
Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.11.2012 12:30
apetyczne
marianp20 13.10.2012 21:40
pycha
Kulinarna Ja 11.10.2012 11:02
pyszna!
Rafał10 10.10.2012 18:20
pycha:)
Agnieszka91 10.10.2012 15:29
uwielbiam ciasta ze śliwką
Konczi 10.10.2012 15:07
wygląda bardzo zmacznie
Kekerboom 10.10.2012 14:39
już tęsknie za śliwkami z lata... pychota
monisia8585 10.10.2012 13:55
najlepsze i najszybsze ciasto, pasuje do wszsytkich owoców
agnieszka214 10.10.2012 13:53
ale pychota
ziutula
ziutula 10.10.2012 13:53
takie ciasto szybko znika z blaszki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak