Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 500 g
mąka tortowa 300 g
margaryna 125 g
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleka szklanka 1/3 szklanki
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto z rabarbarem

Rabarbar oczyścić i pokroić na cm kawałki. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Białka oddzielić od żółtek. Do masy maślanej dodawać po jednym żółtku ciągle miksując. Mąkę z proszkiem oraz mleko dodawać naprzemiennie aż wszystkie składniki się połączą. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto przelać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, a na wierzchu poukładać rabarbar. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. 50 minut do suchego patyczka. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.08.2013 21:21
fajny przepis
monisia1977 28.05.2013 11:20
super ciacho
Papryczka 27.05.2013 20:41
bardzo dobre
reniatka 27.05.2013 18:34
pyszne ciasto
paulina2157 27.05.2013 18:30
rabarbar ma wzięcie w sezonie
w mojej kuchni 27.05.2013 18:11
dobre ciasto sezonowe
marta1221 27.05.2013 17:17
coraz więcej rzeczy z rabarbarem, i bardzo dobrze:) świetne ciacho :P
Megg 27.05.2013 17:14
ciasto z rabarbarem jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak