Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto z malinami pod kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka
mąka ziemniaczana 0,5 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 6 szt
maliny świeże 200 gram
gruszki 1 sztuka
mak
cukier drobny 70 gram
masło 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto z malinami pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem na gładka masę. Dodać na przemian po jednym jajku i po 2 łyżkach przesianej przez sito mąki cały czas ucierając. Formę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i dni wyłożyć papierem do pieczenia.
Krok 1 - Ucierane ciasto z malinami pod kruszonką foto
2
Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać i poukładać owoce. Z maki, masła i cukru zagnieść kruszonkę i posypać na owoce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto piec przez około 60 min.
Krok 2 - Ucierane ciasto z malinami pod kruszonką foto
3
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ucierane ciasto z malinami pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak