Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowo-Cebulowe kotleciki z wieprzowiny
mleko,ziele angielskie,lisc laurowy,czosnek,tymianek,suszone grzyby oraz kostke miesna mieszamy w rondelku i podgrzewamy aby kostka sie rozpuscila.gdy ostygnie wkladamy do niej kotlety, zakrywamy folia aluminiowa i odstawiamy na okolo godzine.
kotlety wyjete z marynaty obtaczamy w mace,i obsmazamy z obu stron na odrobinie oleju.po chwili dodajemy pokrojana w pol talarki cebule podlewamy szklana wody i dusimy pod przykryciem 10 minut.pozniej przewracamy kotlety i mieszamy cala zawartosc patelni,aby maka z kotletow zagescila powstajacy sos.dolewamy marynate w ktorej moczylo sie mieso,solimy i pieprzymy,po czym dusimy kolejne 10 minut pod przykryciem.wykladamy na talerz na mieso nakladamy sos(jest dosc gesty z duza iloscia cebulki).
podajemy z smazonymi cwiartkami ziemniaczkow(podgotowanych wczesniej w lupinkach,beda chrupiace) i surowkami.
smacznego;]