Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowo-Cebulowe kotleciki z wieprzowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
mleko ciepłe 1 szklanka
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
mąka do obsypania miesa
olej do smażenia
wieprzowina 5-6 (łopatka)
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
grzyby suszone kilka sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
tymianek 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowo-Cebulowe kotleciki z wieprzowiny

marynata:
mleko,ziele angielskie,lisc laurowy,czosnek,tymianek,suszone grzyby oraz kostke miesna mieszamy w rondelku i podgrzewamy aby kostka sie rozpuscila.gdy ostygnie wkladamy do niej kotlety, zakrywamy folia aluminiowa i odstawiamy na okolo godzine.

kotlety wyjete z marynaty obtaczamy w mace,i obsmazamy z obu stron na odrobinie oleju.po chwili dodajemy pokrojana w pol talarki cebule podlewamy szklana wody i dusimy pod przykryciem 10 minut.pozniej przewracamy kotlety i mieszamy cala zawartosc patelni,aby maka z kotletow zagescila powstajacy sos.dolewamy marynate w ktorej moczylo sie mieso,solimy i pieprzymy,po czym dusimy kolejne 10 minut pod przykryciem.wykladamy na talerz na mieso nakladamy sos(jest dosc gesty z duza iloscia cebulki).

podajemy z smazonymi cwiartkami ziemniaczkow(podgotowanych wczesniej w lupinkach,beda chrupiace) i surowkami.

smacznego;]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 20.01.2013 18:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak