Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowe kebaby z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
ponadto :
Party Dip Barbecue Prymat 1 op
ketchup 5 łyżek
tymianek 1 (świeży)
indyk 500 g
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowe kebaby z indyka

Do miseczki wsypujemy dip barbecue,dodajemy keczup,mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Mięso mielone łączymy z namoczoną,dobrze odciśniętą bułką,dodajemy drobno posiekaną cebulę,świeży tymianek,sól,pieprz,wbijamy jajko i wyrabiamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy. Dłonie zwilżamy w wodzie i z mięsa formujemy nieduże wałeczki,które smażymy obracając z każdej strony na rozgrzanym oleju. W usmażone kebaby wbijamy wykałaczki,układamy je na talerzu,dekorujemy gałązkami tymianku i podajemy z wcześniej przygotowanym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 18.09.2013 11:01
Bardzo fajne
Janina 16.09.2013 21:03
Super smakołyki, ładnie się porezentują;)
Andrzej8 16.09.2013 20:57
to coś dla mnie
SmakolykiJoanny 16.09.2013 20:52
Przepysznie wygląda .
Zdzisław 16.09.2013 20:47
ale smakołyki
Gary Michy 16.09.2013 20:33
Świetne kebaby, bardzo lubię tego typu dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak