Twarożek ziołowy z wariacjami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotki

    3
  • czosnek

    2 ząbki
  • szczypior

    1 pęczek
  • natka

    1 pęczek
  • bazylia

    1 pęczek
  • chudego twarożku

    1 kg
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • śmietana 22%

    150 g
  • sól i pieprz

  • średio ostra papryka

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szalotki pokroić w kostkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, zioła posiekać.
twarożek wymieszać ze śmietaną i z sokiem z cytryny.
wycisnąć czosnek, dodać posiekaną szalotkę i paprykę oraz posiekane zioła. Wymieszać
Przyprawić solą i pieprzem i papryką. Podawać jako dip twarogowy z surowymi warzywami, paluszkami, krakersami lub chipsami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat