Twarożek z rzodkwią i szczypiorkiem.

Twarożek z rzodkwią i szczypiorkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiew biała

    10 dkg
  • Szczypiorek cienki

    1/3 peczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • twaróg

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser twarogowy, może być z wiaderka, wykładamy do miseczki.
Kilka plastrów rzodkwi białej uprzednio obranej drobno kroimy. Wrzucamy do sera. Szczypiorek siekamy, też dorzucamy, dodajemy do smaku sól i pieprz. Całość mieszamy.
Można dodać 1-2 cienko pokrojone czerwone rzodkiewki, aby poprawić kolorystykę potrawy.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

27.05.2012 20:19
mniam

Betka

13.05.2012 14:51
mmmm uwielbiam taki na kanapeczki;)

MagdaeM

02.05.2012 22:40
W sam raz na upały.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat