Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z rukolą i kiełkami rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 50 ml
rukola kilka liści
kiełki rzodkiewki 3-4 łyżki
twaróg 250 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z rukolą i kiełkami rzodkiewki

Twaróg rozetrzeć z mlekiem, aby rozluźnić jego konsystencję.
Rukolę opłukać, osączyć i porać palcami na mniejsze kawałki.
Kiełki rzodkiewki można lekko przesiekać.
Twarożek doprawić do smaku solą morską oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i wymieszać z kiełkami oraz rukolą.

Taki twarożek można podać z pieczywem, jajkiem na twardo, pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 31.01.2013 00:15
Przyznam, że rukola nadaje ciekawego smaku :)
Ewa6274879 30.01.2013 23:54
ja też bardzo lubię twarożki z różnymi dodatkami, więc i taki chętnie zjem :)
Konczi 30.01.2013 16:05
uwielbiam twarożki
Gracer 30.01.2013 15:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak