Twarożek z oliwką i z zielonym pieprzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony pieprz w zalewie

    2 łyżeczki
  • oliwki

    10 sztuk
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1 łyżka
  • mleko

    1 łyżka
  • twaróg

    200 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg wkładamy do miski i ucieramy z mlekiem i majonezem aż zrobi się gładki i puszysty. Oliwki kroję w krążki i dodaję do twarożku. Dwie łyżeczki pieprzu odcedzam z zalewy i wrzucam do reszty. Wszystko razem delikatnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem wg upodobań. Pyszny na kanapki lub do jedzenia oddzielnie. Można również nadziać nim paprykę np lub pomidora i zapiec w piecu. Robiłam również pierożki z ciasta francuskiego nadziane właśnie takim twarożkiem :) smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 25.04.2013 10:00
smakowicie...
Kate131 03.04.2013 17:12
dawno nie robilam z oliwkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat