Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z oliwką i z zielonym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony pieprz w zalewie 2 łyżeczki
oliwki 10 sztuk
sól
pieprz
majonez 1 łyżka
mleko 1 łyżka
twaróg 200 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z oliwką i z zielonym pieprzem

Twaróg wkładamy do miski i ucieramy z mlekiem i majonezem aż zrobi się gładki i puszysty. Oliwki kroję w krążki i dodaję do twarożku. Dwie łyżeczki pieprzu odcedzam z zalewy i wrzucam do reszty. Wszystko razem delikatnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem wg upodobań. Pyszny na kanapki lub do jedzenia oddzielnie. Można również nadziać nim paprykę np lub pomidora i zapiec w piecu. Robiłam również pierożki z ciasta francuskiego nadziane właśnie takim twarożkiem :) smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 25.04.2013 10:00
smakowicie...
Kate131 03.04.2013 17:12
dawno nie robilam z oliwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak