Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z kiełkami rzodkiewki i jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser twarogowy 150 g
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt.
kiełki rzodkiewki 30-50 g
śmietana gęsta 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Porada

Lubię taki twarożek na tostach oraz jako dip do krakersów, chipsów oraz paluszków grissini.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z kiełkami rzodkiewki i jajkami

1.sposób
Ser twarogowy rozdrobnić widelcem. Jajka na twardo obrać i drobno posiekać. Składniki rozgnieść widelcem z dodatkiem śmietany i przypraw. Do gotowego twarożku wymieszać kiełki rzodkiewki.

2.sposób
Wszystkie składniki lekko rozdrobnić, doprawić do smaku i zmiksować na gęstą pastę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak