Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 150 g
jajko 1 szt
maślanka 3 łyżki
szczypiorek

Porada

Idealny do grzanek

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z jajkiem i szczypiorkiem

Twaróg przekładamy do miseczki - wkruszamy go lub rozdrabniamy widelcem. Jajko gotujemy na twardo. następnie je studzimy, obieramy z łupek, kroimy je w kostkę. Pokrojone jajko dodajemy do twarogu. całość zalewamy zimną maślanką. Szczypiorek siekamy. Na wierzch posypujemy szczypiorek i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak