Twarogowe racuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    60 dag
  • ziemniaki

    25 dag
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    5 łyżek
  • jajka

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i zmielić razem z twarogiem. Dodać śmietanę, masło, żółtka i utrzeć. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając dodać do piany mąkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku. Smażyć racuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać do obiadu lub na słodko np. ze śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 20.10.2015 16:01
bardzo smaczne
Pani Domu 20.10.2015 09:18
fajne placuszki
jagoda5913 20.10.2015 00:56
też takie robię
Ania84 19.10.2015 21:40
ale smaczne racuszki
Aannkaa82 19.10.2015 19:54
Bardzo lubie takie racuszki :)
Grazyna0211 19.10.2015 17:54
bardzo smaczne racuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat