Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe bułeczki.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
drożdże 5 dag
mleko ciepłe pół szklanki
woda ciepła pół szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól półtorej łyżeczki
olej 3 łyżki
ser biały 20 dag

Dodatkowo

mąka pszenna 4-5 łyżek

Porada

Przepis na około 14 bułeczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe bułeczki.

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z cukrem,połową mleka i wody,2 łyżkami mąki pszennej,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut.
Do mąki dodać sól,olej,wyrośnięte drożdże ,pokruszony ser i stopniowo wlewając pozostałe mleko i wodę zagnieść ciasto.Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Krok 1 - Twarogowe bułeczki. foto
2
Po tym czasie na stolnicy posypanej mąką z ciasta formować małe okrągłe bułeczki i układać w na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na pół godziny żeby bułeczki porosły.
Krok 2 - Twarogowe bułeczki. foto
3
Bułeczki piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczone podawać.
Krok 3 - Twarogowe bułeczki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.03.2017 18:35
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 00:53
Wspaniały smak tych bułek.
eliza135 11.01.2015 20:56
zjadłoby się takie bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak