Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowa pasta do chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kostka
jajko 3-4 szt
szynka 3 plastry
szczypiorek
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowa pasta do chleba

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Ser rozkruszany widelcem i ucieramy z łyżka majonezu.
Szynkę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy do smaku i lekko ucieramy.
Jeśli pasta jest za sucha można dodać majonezu albo śmietany.
Schłodzić i smarować kromki świeżego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 03.04.2017 11:35
Też bym z chęcią zjadła.
Aleksandra/Olcia 02.04.2017 18:31
mnaim,[pyszna na śniadanko
w mojej kuchni 02.04.2017 15:45
moje smaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak