Tureckie kofty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • bułka

    1 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • kmin rzymski

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać odciśniętą bułkę, mielone mięso jagnięce
i wszystkie pozostałe składniki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej.
Wilgotnymi rękoma uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i nałożyć na patyczki, szpatułki bagneciki. Skropić olejem i grillować ze wszystkich stron 7-10minut.
Kofty podawać z sosem jogurtowym. Jogurt doprawiamy pieprzem i solą.
Christopher
Co kuchnia i kucharz to inna kofta. Dzięki różnorodności zastosowanych przypraw możemy stworzyć własną wersję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata999 30.06.2014 19:52
Smaczne i pięknie podane.
Lidzia 30.06.2014 16:55
Bardzo smaczne.
alaaa 30.06.2014 16:30
ależ apetycznie wyglądają, mniam
IwonaDD 30.06.2014 14:58
super danie!
halina17 30.06.2014 13:47
Apetycznie wyglądają :) .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat