Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tureckie kofty.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 szt
cebula 0,5 szt
masło 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

Co kuchnia i kucharz to inna kofta. Dzięki różnorodności zastosowanych przypraw możemy stworzyć własną wersję.

Przepis i sposób przygotowania na: Tureckie kofty.

Cebulę i czosnek zeszklić na maśle. Dodać odciśniętą bułkę, mielone mięso jagnięce
i wszystkie pozostałe składniki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej.
Wilgotnymi rękoma uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i nałożyć na patyczki, szpatułki bagneciki. Skropić olejem i grillować ze wszystkich stron 7-10minut.
Kofty podawać z sosem jogurtowym. Jogurt doprawiamy pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 30.06.2014 19:52
Smaczne i pięknie podane.
Lidzia 30.06.2014 16:55
Bardzo smaczne.
alaaa 30.06.2014 16:30
ależ apetycznie wyglądają, mniam
IwonaDD 30.06.2014 14:58
super danie!
halina17 30.06.2014 13:47
Apetycznie wyglądają :) .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak