Tuńczyk z jajkiem i grzybkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • grzybki marynowane

    kilka szt.
  • kukurydza

    1 puszka
  • majonez

    3 łyżki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
  • ogórek

    3 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować i odsączyć.Dodać pokrojone jajko,ugotowane na twardo,pokrojony w kostkę ogórek i grzybki.Przyprawić pieprzem i solą według potrzeby.Dodać posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem delikatnie wymieszać z majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 19.12.2013 07:36
świetna sałatka
Łukasz15 20.10.2013 09:05
Wygląda przepysznie
anemon 05.07.2013 08:52
Podoba mi się Twój pomysł na kolacyjną sałatkę.
kate.500 01.08.2012 20:17
pycha
Krystyna32 22.07.2012 08:58
pycha
Ania67 16.05.2012 11:44
super
Justa32 06.02.2012 20:56
pyszna sałatka:)
Wacław 28.11.2011 14:19
pyszne !
Iwona51 01.11.2011 19:57
smaczny
teresa18 13.09.2011 20:25
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat