Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Pasta z tuńczyka:
-
tuńczyk w sosie własnym
1/2 puszki -
majonez
1 łyżka -
Sól morska jodowana Prymat w młynku
do smaku -
sok z cytryny
z 1/6 owocu -
chili Prymat
1 szczypta -
zielona cebulka
1 sztuka -
Musztarda chrzanowa Prymat
1 łyżeczka
Na kanapkę:
-
awokado
1/3 sztuki -
ogórek
1/2 sztuki -
prażony sezam
1 łyżeczka -
nori
1 sztuka -
pieczywo tostowe
3 kromki -
Musztarda chrzanowa Prymat
2 łyżeczki -
kiełki
do dekoracji
Sposób przygotowania
Do miseczki przełóż odcedzonego tuńczyka z puszki, dodaj majonez, drobno posiekaną zieloną cebulkę, łyżeczkę musztardy chrzanowej, wciśnij sok z świeżej cytryny, całość dopraw solą oraz chili i dokładnie wymieszaj.
Spód chrupiącego tosta wysmaruj lekko ostrą musztardą chrzanową, połóż kawałki obranego i pokrojonego w słupki ogórka, kiełki, kawałek nori oraz awokado, całość posmaruj połową pasty z tuńczyka, posyp sezamem, przykryj chlebem tostowym i powtórz czynność jeszcze raz.
Gotową kanapkę przekrój na pół i delektuj się pyszną japońską przekąską.
Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki?
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się