Kanapka japońska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jest to kanapka z pikantną pastą z tuńczyka, chrupiącym ogórkiem oraz delikatnym awokado. Chrupiący sezam nada naszej kanapce orzechowa nutę, a listki norii wniosą niepowtarzalny smak umami. Całość dopełnia lekko ostra musztarda o niepowtarzalnym chrzanowym smaku oraz chrupiące i soczyste kiełki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta z tuńczyka:

  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszki
  • majonez

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

    do smaku
  • sok z cytryny

    z 1/6 owocu
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • zielona cebulka

    1 sztuka
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżeczka

Na kanapkę:

  • awokado

    1/3 sztuki
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • prażony sezam

    1 łyżeczka
  • nori

    1 sztuka
  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    2 łyżeczki
  • kiełki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki przełóż odcedzonego tuńczyka z puszki, dodaj majonez, drobno posiekaną zieloną cebulkę, łyżeczkę musztardy chrzanowej, wciśnij sok z świeżej cytryny, całość dopraw solą oraz chili i dokładnie wymieszaj.

Spód chrupiącego tosta wysmaruj lekko ostrą musztardą chrzanową, połóż kawałki obranego i pokrojonego w słupki ogórka, kiełki, kawałek nori oraz awokado, całość posmaruj połową pasty z tuńczyka, posyp sezamem, przykryj chlebem tostowym i powtórz czynność jeszcze raz.

Gotową kanapkę przekrój na pół i delektuj się pyszną japońską przekąską.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat