Kanapka japońska

Kanapka japońska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Jest to kanapka z pikantną pastą z tuńczyka, chrupiącym ogórkiem oraz delikatnym awokado. Chrupiący sezam nada naszej kanapce orzechowa nutę, a listki norii wniosą niepowtarzalny smak umami. Całość dopełnia lekko ostra musztarda o niepowtarzalnym chrzanowym smaku oraz chrupiące i soczyste kiełki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta z tuńczyka:

  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszki
  • majonez

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana Prymat w młynku

    do smaku
  • sok z cytryny

    z 1/6 owocu
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • zielona cebulka

    1 sztuka
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżeczka

Na kanapkę:

  • awokado

    1/3 sztuki
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • prażony sezam

    1 łyżeczka
  • nori

    1 sztuka
  • pieczywo tostowe

    3 kromki
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    2 łyżeczki
  • kiełki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kanapka japońska

Do miseczki przełóż odcedzonego tuńczyka z puszki, dodaj majonez, drobno posiekaną zieloną cebulkę, łyżeczkę musztardy chrzanowej, wciśnij sok z świeżej cytryny, całość dopraw solą oraz chili i dokładnie wymieszaj.

Spód chrupiącego tosta wysmaruj lekko ostrą musztardą chrzanową, połóż kawałki obranego i pokrojonego w słupki ogórka, kiełki, kawałek nori oraz awokado, całość posmaruj połową pasty z tuńczyka, posyp sezamem, przykryj chlebem tostowym i powtórz czynność jeszcze raz.

Gotową kanapkę przekrój na pół i delektuj się pyszną japońską przekąską.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat