Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
4 łyżki -
olej do smażenia
2 łyżki -
masło
2 łyżki -
shery
100 ml -
śmietana 12%
100 ml -
tuńczyk
700 gram -
sos grzybowy
100 ml
Przepis i sposób przygotowania Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu
Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć tuńczyka po 5 minut z każdej strony.
W rondelku zrobić sos z schery, sosu grzybowego z dodatkiem śmietany na końcu. Całość gotować 10 minut a śmietanę dodać minute przed końcem, ciągle mieszając.
Usmażoną rybę podawać polaną sosem na ciepło.
Przepis z południowej Francji. Tam go jadłem ;)
Komentarze (3)