Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu

Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • shery

    100 ml
  • śmietana 12%

    100 ml
  • tuńczyk

    700 gram
  • sos grzybowy

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu

Tuńczyka pokroić w plastry po 2,5 cm. Każdy obtoczyć w cytrynowym pieprzu.

Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć tuńczyka po 5 minut z każdej strony.

W rondelku zrobić sos z schery, sosu grzybowego z dodatkiem śmietany na końcu. Całość gotować 10 minut a śmietanę dodać minute przed końcem, ciągle mieszając.

Usmażoną rybę podawać polaną sosem na ciepło.

Przepis z południowej Francji. Tam go jadłem ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ewa109 24.11.2010 21:38
super przepis:)
Ela20 26.09.2010 18:20
ciekawy przepis, wart wypróbowania :)
Gerwazy 03.05.2010 11:46
Jak zwykle rybka w dechę ;) Polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat