Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy krem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 100 g
truskawki świeże 25 dag
serek mascarpone 25 dag
śmietana 18 proc 200 ml
cukier drobny 1 łyżka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy krem

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć osuszyć na ręczniku papierowym-kilka odłożyć do dekoracji,resztę pokroić na grubsze kawałki,ułożyć w plastikowym pojemniczku oprószyć cukrem kryształem,wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny i zmrozić
Krok 1 - Truskawkowy krem foto
2
Śmietanę przelać do naczynia dodać serek mascarpone cukier puder i zmiksować na gładką masę ,przełożyć do masy zmrożone truskawki wymieszać
Krok 2 - Truskawkowy krem foto
3
Do szklanych pucharków pokruszyć biszkopty wyłożyć masę z truskawkami udekorować,schłodzić w lodówce i podawać.
Krok 3 - Truskawkowy krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.04.2014 17:58
bombowy deser :)
Agata3 28.04.2014 16:24
ślinka leci :)
Mysiunia 28.04.2014 14:36
świetny deser!
Niki22 28.04.2014 13:42
coś w sam raz dla takiego łasucha jak ja ;)
nogawkuchni 28.04.2014 13:26
Kuszący deser,taka słodkość musi smakować rewelacyjnie i pysznie.
Magula 28.04.2014 12:39
oj leci ślinka rzeczywiście, pyszności
Sylwia26 28.04.2014 12:23
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak