Truskawkowy krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    100 g
  • truskawki świeże

    25 dag
  • serek mascarpone

    25 dag
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • cukier drobny

    1 łyżka
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Truskawkowy krem foto
Truskawki umyć osuszyć na ręczniku papierowym-kilka odłożyć do dekoracji,resztę pokroić na grubsze kawałki,ułożyć w plastikowym pojemniczku oprószyć cukrem kryształem,wstawić do zamrażalnika na 1,5 godziny i zmrozić
Krok 2 - Truskawkowy krem foto
Śmietanę przelać do naczynia dodać serek mascarpone cukier puder i zmiksować na gładką masę ,przełożyć do masy zmrożone truskawki wymieszać
Krok 3 - Truskawkowy krem foto
Do szklanych pucharków pokruszyć biszkopty wyłożyć masę z truskawkami udekorować,schłodzić w lodówce i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 28.04.2014 17:58
bombowy deser :)
Agata3 28.04.2014 16:24
ślinka leci :)
Mysiunia 28.04.2014 14:36
świetny deser!
Niki22 28.04.2014 13:42
coś w sam raz dla takiego łasucha jak ja ;)
nogawkuchni 28.04.2014 13:26
Kuszący deser,taka słodkość musi smakować rewelacyjnie i pysznie.
Magula 28.04.2014 12:39
oj leci ślinka rzeczywiście, pyszności
Sylwia26 28.04.2014 12:23
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat