Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-pomarańczowy deser pod czekoladową skorupką

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 400 g
śmietanka kremowa 250 g
galaretka pomarańczowa 1 szt
woda 1 szklanka
gorzka czekolada 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-pomarańczowy deser pod czekoladową skorupką

Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w szklance zagotowanej wody.

Odstawiamy do wystudzenia.

Śmietankę ubijamy na sztywno dolewając wystudzoną galaretkę dalej miksując.

Do szklanek lub słoiczków nakładamy połowę powstałej pianki.

Umyte truskawki kroimy na kawałeczki i układamy na piance.

Przykrywamy pozostałą masą.

Wkładamy do lodówki.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Przykrywamy nią wierzch schłodzonych deserów.

Odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 11.07.2013 22:12
ale pysznosci
agus198900 11.07.2013 14:45
a mnie połączenie śmietanki + galaretki pomarańczowej,co daje smak nie aż tak bardzo słodki.;)
Olga_SK 11.07.2013 14:40
Czekoladowa skorupka mnie urzekła :) Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak