Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowiec na kefirze

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 600 g
mąka tortowa 2,5 szk
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
cukier 1 szk
jaja 3
kefir 400 g
olej rzepakowy 125 ml
cukier puder
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowiec na kefirze

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, zdjąć szypułki i pokroić na kawałki. Jajka wbić do miski, dodać cukier i utrzeć do białości. Dodać kefir i olej i wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do blachy ciasto
Krok 1 - Truskawkowiec na kefirze foto
2
i posypać je z wierzchu bułką tartą.
Krok 2 - Truskawkowiec na kefirze foto
3
Na ciasto wyłożyć pokrojone truskawki.
Krok 3 - Truskawkowiec na kefirze foto
4
Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Krok 4 - Truskawkowiec na kefirze foto
5
Ciasto po upieczeniu przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Truskawkowiec na kefirze foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Truskawkowiec na kefirze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 03.03.2014 09:24
narobiłaś ochoty na truskaweczki ;) lubię takie ciasta :)
misia53 01.03.2014 16:49
Bardzo fajne ciasto , a ja mam maliny zamrożone spróbuję tak zrobić
malaczarna23 01.03.2014 15:56
uwielbiam takie ciasta
IZABELA29 01.03.2014 15:45
musi byc smaczne
noninka77 01.03.2014 15:12
wygląda rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak