Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe serce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier kryształ 20 dag
mąka 15 dag
orzechy laskowe 5 dag
czekolada mleczna 10 dag
cukier puder 5 dag
truskawki mrożone 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
śmietana 30% 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe serce

Ciasto:
Białka ubijamy z cukrem kryształ na sztywno. Dodajemy żółtka, mąkę, startą czekoladę na wiórki i rozkruszone orzechy- mieszamy delikatnie wszystko razem.

Blachę wyłożyć pergaminem i wyrysować na nim średnie serce.
( mi wyszło 5 takich serduszek)

Piec 8 minut w temp. 200C

Nadzienie:
Śmietanę 30% ubijamy na sztywno.
Rozmrożone truskawki zmiksować z cukrem pudrem i stopioną żelatyną. Połączyć wszystko razem delikatnie.

Tężejącym kremem przełożyć serca.

Udekorować według uznania. Ja ozdobiłam świeżymi truskawkami i czekoladowymi płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 08.03.2014 22:54
Pyszny przepis i apetyczne zdjęcie.
Kejti 21.02.2014 11:08
Rewelacja!Pięknie wygląda i na pewno pysznie smakuje :-)
Przepisy Joanny 18.02.2014 19:14
piękna dekoracja
gibli 17.02.2014 10:54
ale te truskaweczki są kuszące:)
monikaT83 16.02.2014 21:18
cudne serduszko:)
Gabi44 16.02.2014 16:03
Smaczne serducho.
halina17 16.02.2014 14:42
Smacznie wygląda.
bogusia19 16.02.2014 12:32
ślicznie wygląda
pestka 16.02.2014 11:54
bardzo smaczne
dodi 16.02.2014 11:52
ale apetyczne
Czyki 16.02.2014 11:49
Wspaniałe:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak