Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe naleśniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3/4 szklanki
woda mineralna 1/2 szklanki
mleko 2% 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
jajko 1 szt

Nadzienie

dżem truskawkowy 1 słoik lub
truskawki świeże 1/3 kg
cukier 1/2 szklanki
żelfix 1/3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe naleśniki

Ciasto:
Mleko i wodę wlewamy do naczynia, dodajemy jajko, cukier waniliowy i makę. Mieszamy do momentu gdy nie będzie grudek w cieście.
Nadzienie: truskawki myjemy, usuwamy szypułki, dodajemy cukier i żelfix i przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Naleśniki smażymy na oleju lub oliwie.
Gorące smarujemy gotowym dżemem truskawkowym lub konfiturą zrobioną przez nas.
Można po wierzchu polać sosem truskawkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.07.2014 18:57
słodziutkie naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak