Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe ciasto z malinowo-różaną polewą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
margaryna 170 g
cukier 120 g
jajko 4 szt
jogurt naturalny 130 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki
sos
maliny świeże 0,5 szklanka
cukier różany 3 łyżka
syrop malinowo-różany 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe ciasto z malinowo-różaną polewą

Składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy na kilka minut do zamrażarki.

Margarynę miksujemy z cukrem, następnie dodajemy jajka i jogurt cały czas miksując.

Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy (użyłam 22 x 33 cm).

Na wierzchu układamy truskawki.

Pieczemy ok. 50 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

Składniki na sos miksujemy ze sobą.

Podajemy go z upieczonym ciastem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.11.2013 15:38
wspaniałe ciasto, takie żywe :D
Mienta 05.09.2012 10:51
iziona, dzięki :) cieszę się, że wywołałam takie emocje ;)
iziona 05.09.2012 09:16
Brak mi słów, aby opisać co teraz poczułam bo głód to mało powiedziane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak