Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe Babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki kruche 12 pustych babeczek
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 sztuka
truskawki świeże 6 sztuk
masło 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe Babeczki

1. Ugotować budyń wg przepisu, ostudzić. Dodać miękkie masło. Utrzeć na gładka masę.
2. Galaretkę ugotować w 450 ml wody. Pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę.
3. Do każdej babeczki włożyć kostkę galaretki, masę budyniową nałożyć szprycą., a na koniec ozdobić połówką truskawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 16.06.2015 09:27
ekstra babeczki
msmariusz 08.06.2015 22:36
ślicznie i smacznie
Wiesława1 07.06.2015 05:17
Pyszne maleństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak