Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa rolada wg milutkiej
Po upieczeniu ciasto wykładamy na czystą lekko wilgotną ściereczkę bawełnaianą i gorące zawijamy w rulon.Odstawiamy do wystygnięcia.
Masa: Truskawki obrać z szypułek pokroić w dość drobną kostkę.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody Schłodzoną kremówke ubijamy na sztywno dodajemy serek mascarpone,cukier puder, truskawki oraz wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy mikserem do połączenia składników. Zimne ciasto biszkoptowe rozwijamy delikatnie aby nie połamać smarujemy kremem i zawijamy w rulon.
Polewa: Wszystkie składniki polewy włozyć do małego rondelka i doprowadzić do wrzenia ,mieszając od czasu do czasu łyzką zdjąć z ognia gdy polewa zacznie gęstnieć i ciepłą polać roladę, zostwaiamy na 3 godziny w lodówce aby dobrze stężała. można udekorować jeszcze wiórkami lub startą czekoladą białą lub różową .