Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowa pianka
1 galaretkę rozpuszczam według przepisu.schładzam jak jest tężejąca ubijam na puch( piankę) dodaję do niej zmiksowane 1/2 kg. truskawek i schładzam.
do misy robota przekładam jogurt grecki 300 gr. dodaję 1/2 szklanki cukru pudru i mieszam ,śmietanę ubijam na sztywno.dodaję do jogurtu.
truskawki 1/2 kg. miksuję ,dodaję do śmietany i delikatnie mieszam następnie wlewam 2 zimne galaretki.przygotować naczynie ja użyłam keksówki którą wyłożyłam folią spożywczą, na dno układam pasek połówek truskawek, zalewam masą i wstawiam do lodówki jak stężeje ( około 1 godz.) wlewam piankę z truskawkami ,układam pokrojone truskawki i krakersy.
keksówkę wkładam na 4 godz. do lodówki.
po schłodzeniu wyjmuję(obracam ) ,posypuję pistacjami.