Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w galarecie z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 1 woreczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 1 łyżka
woda 1/2 (gorąca)
oranżada 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w galarecie z bitą śmietaną

Truskawki mrożone wsypujemy do miski i czekamy aż się rozmrożą puszczą wtedy troszkę soku. Dolewamy ok pół szklanki czerwonej oranżady,mieszamy. Do 1/2 szklanki gorącej wody dodajemy żelatynę i mieszamy. Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do truskawek. Zostawiamy do stężenia. Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Stężałą galaretkę z truskawkami kroimy w kostkę i nakładamy do miseczek. Nakładamy śmietanę i znów galaretkę i na koniec ozdabiamy śmietana. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 03.04.2013 20:24
prosty i niezawodny deser;)
Juleczka20 03.04.2013 18:16
pyszny deser
iwa643 03.04.2013 17:47
Polecam na deser
Megg 03.04.2013 17:47
przepyszny deserek!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak