Troszkę oszukana zupa gulaszowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    600 g
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    300 g
  • papryka

    2 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • sól

  • mąka

  • masło

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    2 l
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • śmietana 12%

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Troszkę oszukana zupa gulaszowa. foto
Mięso kroimy w kostkę oprószamy mąką i podsmażamy na patelni. Gotowe lekko zrumienione przekładamy do garnka, wlewamy bulion. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. I zaczynamy gotować.
Krok 2 - Troszkę oszukana zupa gulaszowa. foto
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, kiedy cebula zrobi się lekko szklista wsypujemy paprykę słodką i przesmażamy przez chwilkę. Gotową dorzucamy do mięsa.
Krok 3 - Troszkę oszukana zupa gulaszowa. foto
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Dodajemy do naszego dania. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy do pożądanej miękkości mięsa.
Krok 4 - Troszkę oszukana zupa gulaszowa. foto
Kiedy mięso jest miękkie, dodajemy pokrojone ogórki i paprykę. Chwilkę gotujemy. Pilnując, aby papryka nam się nie rozpadła. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku papryką ostrą, pieprzem i solą. Możemy naszą zupę zabielić śmietaną. Podajemy ze świeżym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat