Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkolorowe puree

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
marchewki 3 sztuki
koperek 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkolorowe puree

Kroki postępowania

1
Marchewki myjemy i gotujemy wraz ze skórką w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzone marchewki strugamy, kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miekkości.
Krok 1 - Trójkolorowe puree foto
2
Do miski przekładamy masło, marchewkę i posiekany koperek (ja miałam mrożony)
Krok 2 - Trójkolorowe puree foto
3
Ugotowane ziemniaki odcedzamy i gorące przeciskamy przez praskę i przekładamy do miski, lekko solimy i pieprzymy do smaku, po czym dokłądnie mieszamy do czasu aż masło całkiem się rozpuści.
Krok 3 - Trójkolorowe puree foto
4
Puree podajemy do drugiego dania.
Krok 4 - Trójkolorowe puree foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 19.02.2013 09:50
Bardzo ładnie się prezentuje.
Rafał10 18.02.2013 17:03
Mmmmm puree uwielbiam pod każdą postacią ! Pyszne !
ao_12 18.02.2013 06:54
hehe i marchewka została przemycona
bgs1984 17.02.2013 23:42
mniam
marzenciak1985 17.02.2013 23:38
mniam
Gracer 17.02.2013 18:41
pyszne
agnieszka214 17.02.2013 14:37
smacznie
agnieszka214 17.02.2013 14:37
smacznie
Magda24 17.02.2013 14:23
fajne ziemniaczki
kupiska 17.02.2013 14:23
Pomysłowe...:)
babajaga1969 17.02.2013 14:15
dwa w jednym - pomysłowo i smacznie :)
Konczi 17.02.2013 14:07
wygląda smacznie
pajbek 17.02.2013 13:36
Pomysł super :-)
miroslawa 17.02.2013 13:33
fantastyczny pomysł
gosia56 17.02.2013 13:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak