Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąciki z ciasta francuskiego na słodko

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłko 1 sztuka
banan 1 sztuka
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąciki z ciasta francuskiego na słodko

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty (dowolnej wielkości). Następnie kroimy jabłko i banana w drobną kosteczkę. Skrapiamy owoce octem balsamicznym i nakładamy odrobinę na każdy z wyciętych kwadracików. Kwadraty ciasta składamy na pół i dokładnie sklejamy. Nasze nieupieczone croissanty wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez ok. 15 minut. Po upieczeniu zostawiamy je do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 06.02.2014 08:56
Często robię takie słodkości. Szybko i smacznie.
AURELKA 26.08.2013 17:20
fajny pomysł
Katarzyna59 10.08.2013 14:30
wspaniałe,
Dorian 25.05.2013 20:47
smaczne jedzonko
aisza1 17.03.2013 06:58
dobry deserek
manaika 06.01.2013 21:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak