Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny ROSÓŁ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 szt
skrzydełka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
por 1 szt
sól do smaku
makaron nitki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny ROSÓŁ

W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy kurczaka, gotujemy 2 minuty ( w tym czasie mięso dostanie szoku termicznego i białko szybko się zetnie, a rosół nie zabieli się).
Po 2 minutach odcedzamy kurczaka. Garnek opłukujemy i ponownie zagotowujemy w nim wodę, ponownie wrzucamy mięso.
Dodajemy liście, ziele i lekko solimy.
Następnie dodajemy warzywa pokrojone w słupki.
Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na końcu doprawiamy przyprawą do potraw i solą.
Gotujemy makaron, odcedzamy i podajemy z gorącym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 24.03.2013 18:09
dziś taki zjadłam na obiad :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak