Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny mielony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 1 szt.
bułka czerstwa 1szt.
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
olej do smażenia
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny mielony

Kroki postępowania

1
Łopatkę z cebula mielimy przez maszynkę.
Do powstałej masy mięsnej dodajemy bułkę (zamoczoną wcześniej w wodzie), jajka oraz przyprawy.
Krok 1 - Tradycyjny mielony foto
2
Formujemy kotleciki średniej wielkości.
Krok 2 - Tradycyjny mielony foto
3
Obtaczamy wszystkie kotlety w bułce tartej.
Krok 3 - Tradycyjny mielony foto
4
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy kotlety i smażymy z obu stron, aż do zrumienienia .
Krok 4 - Tradycyjny mielony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.05.2015 00:49
mielone lubie i na ciepło i do chleba zimne
AgaS10 29.05.2015 22:15
Taki mielony zawsze pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak