Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjne zrazy z karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól i pieprz
Musztarda sarepska Prymat
cebula 1 szt.
boczek wędzony 15 dkg.
ogórek kwaszony 1-2 szt.
karkówka 3/4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjne zrazy z karkówki

boczek,ogórki i obraną cebulę pokroić na kawałki,mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie pokroić w plastry ok.0,5cm.lekko rozbić tłuczkiem do mięsa a następnie każdy plaster posypać pieprzem i solą do smaku oraz posmarować musztardą,na każdy posmarowany plaster układać po kawałku boczku wędzonego,ogórka oraz cebuli następnie zwijać w roladę i spiąć wykałaczką,na patelni rozgrzać olej lub oliwę i smażyć z każdej strony na złoty kolor,podawać na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.07.2014 07:30
również je lubię
m1monika 15.11.2013 08:50
bardzo lubię :-)
Norgiusz 21.01.2013 14:22
super zrazy
MarianM 26.11.2012 22:46
smaczne
Kuchareczka2 25.11.2012 10:27
super
MAR3STA 24.11.2012 18:09
lubię zrazy
SmacznaPyza 22.11.2012 19:07
czy po obsmażeniu dusisz jeszcze roladki czy już nie?
Zdzisław 21.11.2012 23:56
lubie takie zrazy, niekoniecznie muszą byc wołowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak