Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne żeberka w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 3 szt
woda 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne żeberka w sosie

Cebulę kroimy w półtalarki i dusimy w garczku, Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki , podsmażamy na patelni i dodajemy do garczka z cebula. Zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu az żeberka będa mięciutki i odchodzące od kości. Zagęszczamy mąką. Dodajemy pieprzu do smaku. Podajemy z ziemniakami, kaszą lub jak w moim przypadku z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 30.01.2013 14:11
i tradycyjnie pyszne
aga130982 11.08.2012 07:41
mniam
aga130982 11.08.2012 07:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak