Tradycyjne uszka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    20 ml
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz przygotowuję z pieczarek i cebuli.Umyte pieczarki kroje drobno i podsmażam z cebulką na oleju. Następnie mieszam wszystko i doprawiam solą i pieprzem. Z mąki, wody, odrobiny oleju i jajka robię ciasto. Ciasto wałkuję, dzielę na małe kwadraty, kładę na nich farsz i formuje uszka. Tak przygotowane uszka rzucam na gorącą osoloną wodę. Podaję z barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.12.2012 11:13
często robię
Margo1 26.12.2012 11:13
często robię
andrzej10 08.09.2012 07:54
dobre
Rafał10 09.07.2012 10:40
dopiero lipiec a ja już nie mogę się doczekać wigilii :)
smakowita 20.06.2012 21:54
super!!
Emiliozo 19.06.2012 22:35
uwielbam z barszczykiem
Andysz 15.06.2012 00:27
uwielbiam uszka;)
Angelika10 07.06.2012 01:12
super
fictor123 30.04.2012 13:51
super
barbara11561 30.04.2012 11:04
pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat