Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 700 g
cebula 1 szt.
czosnek 4 ząbki
bułka 1 szt.
jajko 2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone.

Pokrojone mięso zmielić,bułkę namoczyć w mleku.
Cebulkę drobno posiekać ,czosnek przepuścić przez praskę.Dodać do zmielonego mięsa cebulkę czosnek,jajka,odciśniętą bułkę i przyprawy.
Dobrze wyrobić ,formować sznycelki,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z obu stron.

Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 11.10.2016 23:02
Pyszny domowy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak