Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne gofry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier puder 1 szkl
jajko 3 szt
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 szkl
bita śmietana do smaku
dżem owocowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne gofry

Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem pudrem. Następnie cały czas ucierając dodajemy wodę , mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy aż powstanie jednolita masa gęstsza niż na naleśniki. Gotową masę wlewamy na w foremki gofrownicy i pieczemy na złoty kolor. Na gotowe gofry nakładamy bitą śmietanę i dżem. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.12.2013 23:09
też bardzo lubię :-)
Jagódka77 04.12.2013 12:01
gofry "chodzą za mną" od jakiegoś czasu, chyba dzisiaj wypróbuje ten przepis
katarzynka455 07.06.2013 21:40
bardzo lubię goferki ale z takiego przepisu jeszcze nie robiłam
Alex_M 25.05.2013 10:36
uwielbiam!
Kasia35 25.05.2013 08:56
dawno już nie robiłam gofrów
Olga_SK 25.05.2013 08:48
a ja szukam nadal przepisu na gofry idealne - będę próbować i ten!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak