Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna szparagówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna szparagówka

Szparagówkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości (ale nie rozgotować), a następnie odcedzić. Można użyć również mrożonej, którą należy wcześniej odmrozić. Na patelni rozpuścić masło, wsypać szparagówkę, którą oprószyć bułką tartą, solą cebulową oraz pieprzem ziołowym. Wymieszać i podsmażać kilka minut.
Taka tradycyjna szparagówka najlepiej smakuje z ziemniakami i sadzonym jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 30.01.2015 16:03
pycha, robię tez taką
Wacław 30.01.2015 12:03
pyszna do II dania
Jadwiga/Jaga85 30.01.2015 01:01
Bardzo lubię:)
gusia1000 29.01.2015 22:36
Smaczne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak